2016. június 10., péntek

Epertorta

Családunk másik ünnepeltjének nagyobbik lányomnak  most "előrehozott "  az ünneplése mivel csak 20-án lenne esedékes köszöntése, neki ezt  a tortát készítettem  !
                                                                           


Hozzávalók: 3 tojásos piskóta/18 cm formában/, 25 dkg eper, 10 dkg cukor, 1 cs. tejszínpuding, 20 dkg margarin, 2 dl víz.
Elkészítése:  Elkészített piskótát mikor kihűlt kettévágtam. Az epret megtisztítottam megmostam és feldaraboltam. Edénybe tettem  cukorral együtt és 1 dl vízzel  elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már a gyümölcs kezdett pépessé válni akkor a pudingot  1 dl vízzel elkevertem és hozzá öntöttem a gyümölcsös részhez besűrítettem vele. Tűzhelyről levettem hagytam kihűlni ezután kevertem  krémesre a margarinnal. Ezzel a krémmel töltöttem meg  a tortát  majd a külső részét is bekentem. Pár szem epret amit félretettem  a torta közepére tettem majd apró habrózsákat csináltam körbe!
Boldog szülinapot !

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tehát akkor a krém szépen összeáll, nem kell bele zselatin sem. Gratulálok, nagyon mutatós torta!♥

Tiffanylda írta...

Boldog szülinapot a Lánykádnak és örömteli ünneplést a finom és szépséges tortával!:) Ügyes vagy, mint mindig!

Éva írta...

Emőke a zselatint én sem szeretem így próbálom kerülni, ez a krém nagyon finom egyszer próbáld ki megéri!
Tiffanylda nagyon szépen köszönjük!

Nea írta...

Boldog születésnapot az ünnepeltnek! Nagyon mutatós a torta és csodás színe is van. Kipróbálandó!

teller-cake írta...

Gyönyörű lett Éva, le az összes kalappal! :-)