2016. szeptember 29., csütörtök

Almalekvár - kicsit másként/ téli napokra

Szeretjük az almalekvárt nagyon sokféle süteményt lehet vele ízesíteni. Legutóbbi alkalmakkor általában reszeltem és úgy tettem el,  már az idén is  pár üveggel  készítettem. Most gondoltam egy merészet mivel kaptunk almát ezt az adagot úgy készítem el  mint a birslekvárt szoktam és ízesítésnek pedig mézes-sütemény  fűszer keveréket teszek hozzá!
                                                                           

Hozzávalók: 1 kg alma,2 evőkanál citromlé,  15 dkg cukor, 1/2 mk. mézes fűszer keverék, csipetnyi nátrium benzoát.
Elkészítése: Megmostam az almát  majd feldaraboltam/héját nem vágtam le. Edénybe tettem  ráöntöttem a citromlevet és annyi vizet hogy éppen ellepje. Elkezdtem főzni, mikor már jó puha volt az alma tűzhelyről levettem turmixoltam  majd visszatettem tűzhelyre ekkor tettem hozzá a cukrot és a fűszert. Addig főztem és közben kevertem még elérte a kellő sűrűséget ekkor belekevertem a tartósítót  és kanalaztam az odakészített üvegekbe lezártam fóliával üvegtetővel . Üvegeket fejre állítottam 5' majd vissza és betakargattam másnapig így pihentek. Ezután jött az öltöztetés és ment szálláshelyére:)
                                                                                  *
Ui:Utóbbi hetekben sok helyen olvastam a  befőzésnél használt tartósítószerekről a megosztó véleményeket ! Tudom én is hogy anélkül egészségesebb, de  mivel bérházban lakunk  a hűvös kamra itt nem biztosított . Annak érdekében hogy amit elteszek üvegekbe tudjuk is az ízét élvezni , ne kidobott munka  és elpocsékolt  zöldség-gyümölcs legyen kénytelen vagyok ha keveset is de használni a tartósítószert !
Téli napokra !

Nincsenek megjegyzések: