2016. október 17., hétfő

Ír parasztkenyér / élesztő nélkül/házilag

 Kevés hozzávalóval  könnyen elkészíthető kenyér! A receptet innen hoztam .
                                                                               


Hozzávalók:
 45 dkg finomliszt
2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
4 dl Kaukázusi kefir
*
*
Elkészítése: Hozzávalókat tálba pakoltam majd összegyúrtam. Kerekre megformáltam a tésztát  amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem éles késsel keresztben bevágtam és előmelegített sütőben 200 fokon 35' sütöttem.  Tepsiben hagytam kicsit pihenni majd rácson teljesen kihűlni ezután szeltem meg. Nagyon finom!
-Örülök hogy rátaláltam erre a receptre!
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Timi írta...

Milyen gyönyörű lett ez a kenyér! Úgy emlékszem én is sütöttem már ilyet egyszer, de nem sikerült...valamit lehet elkavartam benne... lehet újból megpróbálom :o)

Katalin írta...

Nagyon szép lett! Nem is gondolná az ember, hogy nincs benne élesztő :-)

Évi - Ízek és utazások írta...

Én ezt ír szódás kenyérként ismerem. Egyszer már én is készítettem, és nagyon ízlik. :)

Éva írta...

Timi érdemes még egy próbát tenni,már én is készítettem sütőporral és szódabikarbónával is de azok mégis másabbak voltak mint ez!
Katalin köszi!
Évi már egyszer én is sütöttem hasonlót az is jó volt, de ez talán még jobb !