2017. január 29., vasárnap

Csokoládés pite

Az hogy  eddig miért is nem sütöttem meg ezt a süteményt ? Talán azért mert a sok jó recept közt nem vettem észre pedig nagyon sokszor átlapoztam már ezt a szakácskönyvemet is! Mivel először sütöttem nagyon kevésnek véltem a tészta mennyiségét és a recept is úgy írta hogy a kisült tésztát  kockákra vágjam fel, de szerintem pite formában is  elkészíthető!
                                                                               
Hozzávalók: tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg margarin, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál víz, csipet só. töltelék: 3 tojás + a tésztából kimaradt fehérje, 17 dkg cukor, 3 dkg kakaópor, 5 dkg darált dió. 
🌸
Elkészítése: Tészta hozzávalóit összegyúrtam és kétfelé vettem.  egyik tésztát kinyújtottam vékonyra és egy kisebb tepsibe sütőpapírt tettem erre tettem rá a tésztát. Elkészítettem a tölteléket. cukrot a tojások sárgájával kikevertem majd a  kakaóport és a darált diót is hozzákevertem és végül a tojások fehérjét kemény habnak felvertem így kevertem a kakaós krémbe. Ezt kanalaztam rá a kinyújtott tésztára majd a másik darab tésztát is kinyújtott állapotában ráborítottam a krémre villával megszurkáltam és az előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon kb. 20' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni  csak ezután vágtam fel apróbb kockákra! A sütemény nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok  !


7 megjegyzés:

Vicuska írta...

Mindig találsz valami különleges finomságot, erről a sütiről még nem hallottam. Viszem a megsütni listámra :)

teller-cake írta...

..és én miért nem sütöttem meg? ;-) Remekül hangzik!

Timi írta...

Valóban jól hangzik! El is mentettem gyorsan :o)

Éva írta...

Vicuska tudod? aki keres talál:-)) Nagyon finom váljon egészségetekre!
teller-cake látod, látod Te sem vetted észre?
Timi örülök hogy tetszik, egészségetekre!

Névtelen írta...

Diós-csokis,atyaég!!!♥ Örülök, hogy megtaláltad, megsütötted és köszönöm, hogy közzé tetted!♥Nagyon ígéretes a töltelék kombó;-)

undercover írta...

Köszi, hogy leírtad Éva! Kb. 20 éve sütöttem többször, aztán 15 éve a lányom elköltözött és elkérte - sohavisszanemadomra - kedvenc szakácskönyvemet, F. Nagy Angéla: A család szakácskönyvét. Így hiába is akartam megsütni, bár a 14 dkg-ra emlékeztem, de hogy mi-mennyi-hogyan, arra már nem.
Valóba nagyon finom, még egyszer köszi.

Éva írta...

Emőke nagyon finom remélem kipróbálod?:-)) Egészségetekre!
undercover örülök hogy ezután nincs akadálya annak hogy ismét süsd meg!Szeretem ezt a szakácskönyvemet mint a Horváth Ilonáét kezdő két könyvem amit már salátásra lapoztam de még mindig van látod olyan amit nem próbáltam ki! Egészségedre!