2017. február 26., vasárnap

Vöröshagyma-szósz gombóccal "Ízőrzők" Sárszentlőrinc

                                                                             

Hozzávalók: szószhoz: 1 nagyobb fej/vagy 2 kisebb/ vöröshagyma, 1/2 dl étolaj, 1,5 evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál paprikakrém, 1-1 mokkáskanál kömény- őrölt bors, babérlevél, gombóchoz: 1 evőkanál zsír, 20 dkg liszt, só
Elkészítése: Megpucoltam a hagymát és felszeleteltem ezután a forrósított olajba öntöttem  hagytam dinsztelődni. Lisztet szórtam rá felöntöttem fél liter vízzel és a felsorolt fűszerekkel ízesítettem. Addig főztem még mártás sűrűségű lett. Aki szereti tehet bele pici ecetet.- A gombóchoz megforrósítottam a zsírt , lisztet sóval ízesítettem majd beleöntöttem a zsírt és vízzel összegyúrtam tésztának, gombócokat formáltam  belőle   amit forrásban lévő vízben kifőztem. Nagyon finom !
-Nagyon ízlett ez a szósz akár krumpligombóccal vagy gnocchival is  igen finom lehet!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Nea írta...

Néhány hozzávalóból is milyen ízletes ételt lehet készíteni, nagyanyáink nagyon értettek ehhez. Jó, hogy fennmaradtak ezek a receptek, még manapság is nagy hasznukat lehet venni. A krumpligombóc is nagyon illene hozzá.

Éva írta...

Nea ezek az olcsó és finom kategóriába tartozó ételek amik valóban egyszerű hozzávalókból elkészíthetőek! Krumpligombóccal még biztos elkészítem, köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...