2017. június 30., péntek

Túrós-meggyes pite

                                                                              

Hozzávalók:tészta: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 db tojás, 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliacukor , 1 mk.őrölt fahéj, csipet só  
kb. 25 dkg magozott meggy, 20 dkg túró, 2,5 evőkanál porcukor, 2,5 evőkanál tejföl, vaníliás cukor.
*
Elkészítése: Tojásokat a cukorral gépi habverővel kikevertem hozzátettem a tejet fahéjat és a vaníliás cukrot. Liszthez tettem a sütőport elvegyítettem majd a tojásos masszával  összekevertem a legvégén tettem hozzá az olvasztott margarint és még ezzel is 1-2' kevertem  Tepsit kikentem margarinnal beszórtam liszttel és ebbe öntöttem a masszát aminek a tetejére /tejfölt a porcukorral és 1 teáskanál vanília cukorral kikevertem/  a túrós  keverékből teáskanál segítségével belepotyogtattam majd rászórtam az előzőleg kimagozott és lecsepegtetett meggyet.Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat !
/Tepsi mérete: 32*22  amiben sütöttem /
Forrás:Andi

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó párosítás a túró és a meggy. Fincsi lehet :-)

Éva írta...

Katalin köszi nagyon finom volt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...