2017. augusztus 5., szombat

Kókuszos keksztekercs/sütés nélkül

Szeretem a sütés nélküli édességeket különösen ilyenkor nyáron mikor könnyen és hamar elkészíthetőek és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá! Különböző töltelékkel és alaprecepttel található már blogomon én most mégis andi receptjét választottam  kipróbálásra!
                                                                               


Hozzávalók: 30 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 dl tej, teáskanál rumaroma.krém: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: Általában ha tejjel készítem előző nap felfőzöm a tejet és lehűtöm.  Darált kekszhez tettem a porcukrot kakaóport összekevertem majd a tejbe öntöttem a rumaromát és fokozatosan adagoltam a száraz alapanyaghoz  mindaddig még összeállt gyúrható masszává/2dl felhasználtam/. Kikevertem a vajat a porcukorral belekevertem a kókuszreszeléket. Sütőpapírra kókuszreszeléket szórtam erre tettem a kekszes masszát aminek a tetejét is megszórtam majd kinyújtottam  vékonyan elkentem rajta a krémet és feltekertem a sütőpapír segítségével tálcára pakolva hűtőbe tettem. Másnap szeleteltem.
Ui: 2018.01.17. ismét elkészítve  most kevesebb cukorral  a kekszes részhez és a krémhez is csak 2,5 evőkanál porcukrot tettem:
💟
 
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések: