2017. november 7., kedd

Hagymás krumplilepény

Általában napilapok receptjét is figyelemmel kísérem és ha  jónak találom teszek egy  próbát:)
                                                                                 

Hozzávalók: 30 dkg krumpli,  3 evőkanál liszt, kb. 8 dkg reszelt sajt, 1 db vöröshagyma, 1 mk. őrölt bors, 1 felvert tojásnak a fele, só ízlés szerint és olaj.
💟
Elkészítése: A krumplit megmostam és héjával együtt feltettem főni. Mikor megpuhult   a héjától megszabadítottam majd még melegen áttörtem. Kevés olajon megdinszteltem az apróra fölvágott vöröshagymát és hagytam hűlni ezután összekevertem a krumplival hozzátettem a tojást borsot és sót valamint annyi lisztet amit felvesz ez a mennyiség nálam csak 3 evőkanál volt . Ebből a tésztából kisebb  lepényeket formáltam tenyerem között amit forró olajban kisütöttem. Tányérra téve reszelt sajtot szórtam rá! Nagyon finom ebből a mennyiségből 10 db lett!
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

horimarika írta...

Óhhh, ez nagyon szép. Először lángosnak néztem, akkor is tetszett. Lehet, hogy ki is próbálom. Köszönöm.

Éva írta...

horimarika örülök hogy tetszik, egészségedre!

aranyos fodorka írta...

Spenót-feltétnek használtam (sajt nélkül) - de egyszerre nekem ennyi sok. A massza felét (megformázva) lefagyasztottam - hát kíváncsi vagyok, majd felolvadás után mi lesz belőle ?

Éva írta...

aranyos fodorka egészségedre! Szerintem biztos jó lesz a fagyasztott is de szerintem fagyasztott állapotában süssed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...