2018. március 7., szerda

Hamis mandulás sütemény

Régóta vár próbasütésre  ez az egyszerű sütemény aminek most jött el az ideje:)

Hozzávalók és elkészítése:10 dkg zsemlemorzsát folytonos keveréssel szárazon megpirítottam. 4 tojássárgáját 14 dkg porcukorral kikevertem hozzáadtam a megpirított morzsát, a tojások habját, 2 dkg vajat, 2 dkg lisztet jól összekevertem és  vajazott, lisztezett tepsibe öntöttem elegyengettem. Előmelegített sütőben  200 C fokon 20' sütöttem,  tetejére még forró volt a tészta mikor  lekvárt kentem  ezután  kisebb darabokra vágtam. ( Nem tudtam elképzelni milyen lehet? most már tudom nagyon finom!)Tepsi amiben sütöttem: 27x18 cm .
Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

Szera írta...

Jól hangzik! ;)

Éva írta...

Szera köszi!