2018. május 2., szerda

Kávészem /tej és tojás nélkül


Hozzávalók: 200 g liszt, 2 tk kakaópor, 60 g puha vaj/nálam margarin, 80 g cukor, 2 ek tejföl, 10 g vaníliacukor, 1 tk instant kávé/1 ek  meleg vízben oldva/, csipet só. /41 db lett /
🌼
Elkészítése:Vajat a cukorral kikevertem hozzátettem a tejfölt tejben feloldott kávét és a vaníliacukrot . A lisztet a kakaóporral és csipet sóval összekevertem  és a vajas keverékkel együtt összegyúrtam  tésztának Enyhén olajos kézzel cseresznye méretű hosszúkás golyókat formáltam és fogpiszkálót vízbe mártottam ezt nyomtam  a tészta közepébe. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 200 C fokon 13' sütöttem./ recept 10-15' javasolt/ Finom!

Jó nassolást !
Recept innen

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De ötletes nasi :-)

Éva írta...

Katalin köszi!

undercover írta...

Kedves Éva!
Kipróbáltam, igaz, tejföl helyett hideg vizet használtam és kókuszzsírt, mert a fiam allergiás a tejfehérjére (kazein). Nagyon nagy sikere volt, fantasztikusan finom, köszönöm a receptet. Jól elteszem, hogy gyakrabban készülhessen. Minden jó tulajdonsága megvan: gyors, olcsó, finom.

Éva írta...

undercover nagyon örülök hogy ízlett váljon egészségetekre! Köszönöm hogy visszajeleztél hogy más összetevőkkel is működik!